Accountants voor kunst en cultuur

Maatschappelijke impact

Voor organisaties in de culturele sector controleren we de jaarrekening. Voor deze instellingen is het belangrijk hun maatschappelijke impact te duiden. Hoe? Door het aantonen van de geleverde prestaties, zowel de commerciële als culturele. Maar we denken ook graag met ze mee, zodat ze nog meer kunnen realiseren met de beschikbare middelen.

Erik Vriesen, specialist voor de culturele sector:

“Wat hebben de theaters, musea, culturele podia, festivals en bijvoorbeeld de orkesten waarvoor we werken gemeenschappelijk? Ze zijn gericht op de inhoud van hun voorstellingen, tentoonstellingen en optredens. En: ze zijn gedreven in hun missie. Ze proberen daarbij veel te doen met vaak te weinig geld. Vaak betrekken ze veel vrijwilligers bij hun activiteiten en werken ze projectmatig.”

Accountant voor de culturele sector | HZG Accountants & Adviseurs

Hoge eisen

“Dit alles doen ze op een heel professionele manier. Want er worden hoge eisen aan hen gesteld. Door hun publiek, maar ook door de subsidiegevers. Niet alleen de verstrekte subsidies, maar ook daadwerkelijke inkomsten uit commerciële activiteiten moeten goed verantwoord worden.”

"Complexe ketens in organisaties vragen om efficiënt en effectief inrichten van processen.”

DRS. ELLEN ZEEMAN RA MGA

Altijd al accountant van Noorderslag willen zijn?

Wij werken voor scholen, culturele instellingen, gemeenten en meer...